Tökéletes ajándékozás
Akciók
Borok
Etyek-Budai borvidék
Felső-Magyarország borrégió
Egyedi nyakpánt
Erjesztési segédanyagok
Élesztő tápanyag
Fajélesztő
Habzásgátló
Pektinbontó
Erjesztési segédeszközök
Gravírozás
Gravírozott termékek
Horgászat
Csomagok
Liquid
Pellet
Pop Up
Palackozás, tárolás
Ballon
Dugó
Kapszula
Palack
Pálinkák
Alma
Meggy
Sárgamuskotály szőlő
Szilva
Pohár, Kehely
Ünnepek
Advent
Anyák napja
Apák napja
Esküvő
Húsvét
Karácsony
Lánybúcsú
Legénybúcsú
Nőnap
Tejfakasztó
Blog
Eredmények
Bemutatkozás
Vinoferm variety flavor fajélesztő
5 967
Ft
Kosárba
Főkategória
Erjesztési segédanyagok
Fajélesztő
Vinoferm variety flavor fajélesztő
Vinoferm variety flavor olyan élesztőtörzs, amelyet kifejezetten a gyümölcsök fajtajellemzőinek megőrzésére és fokozására szelektáltak.
Ezt az élesztőtörzset azért választották, mert képes a glikozilált cukrokra hatni, illékony aromákat szabadítani fel, és hozzájárulni az ilyen fajták egyedi ízprofiljának fokozásához és megőrzéséhez.
- ennek az élesztőtörzsnek a fő jellemzője a β-glikozidáz aktivitása. Ez azt jelenti, hogy képes hatni a szőlőben jelenlévő glikozilált cukrokra, felszabadítva az ezekhez a cukrokhoz kapcsolódó illékony aromákat. Ez az aktivitás elengedhetetlen a fajtajellemzők megőrzéséhez és fokozásához.
- A fajtajelleg tiszteletben tartása
- Az aromaprofil megőrzése
- Gyümölcsösség fokozása
Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a
szárított élesztőt 10 x-es mennyiségű (azaz 20 g élesztő 200 ml víz) 35-40 °C (max. 40 °C) hőmérsékletű
klórmentes ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után, ha az élesztő és a
beoltandó anyag hőmérséklet-különbsége 10 °C-nál kisebb, akkor beoltás, ha 10 °C-nál nagyobb, akkor az
élesztőt folyamatos cefrelé bekeveréssel egy vagy két 5 perces lépésben szoktatjuk a hőmérséklet-
különbséghez, majd a rehidratált és akklimatizált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el!
Bővebben
Mennyiség
0,5 kg
Szállítás raktáron lévő termékre
1-3 nap
Adagolás
20-30 g/hl
Biztonsági adatlap
Letöltés
Erjesztési technológia
Letöltés
Biztonsági adatlap (English)
Letöltés
Szállítás ha nincs raktáron
2-8 nap
Erjedési hőmérséklet
10-30 °C
Alkohol tolerancia
13-15% alc/vol
Érzékszervi hatás
fajtajelleg
Élesztő törzs
Saccharomyces cerevisiae
További adatok
Raktáron
5 967
Ft
Kosárba
A vásárlás után járó pontok:
119 Ft
Részletek
Szállítási információk:
A gyártónak Pénteki napokon adunk le rendelést, ami a következő hét keddi napján érkezik. A csomagok ezután lesznek továbbítva.
Kérem, a szállítási napokkal így kalkuláljanak!
Adatok
Tömeg
500 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Akciók
799205|878843
Borok
281437|878843
Egyedi nyakpánt
574831|878843
Erjesztési segédanyagok
235594|878843
Erjesztési segédeszközök
749084|878843
Gravírozás
679569|878843
Gravírozott termékek
701494|878843
Horgászat
889539|878843
Palackozás, tárolás
100001|878843
Pálinkák
381321|878843
Pohár, Kehely
282561|878843
Ünnepek
9999999930300|0
Blog
9999999246253|0
Eredmények
9999999398237|0
Bemutatkozás
Belépés
E-mail
Jelszó
Belép
Elfelejtettem a jelszavamat
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az
Adatkezelési tájékoztató
ban talál.
Nem engedélyezem
Engedélyezem