Részletek
Előnyei:
Csökkenti az erjedés során keletkező kénessavlekötő anyagok mennyiségét (kisebb kénessavigény, jobb szabadkénessav-megtartó képesség)
Komplexebbé teszi a boraromát (több szekunder aromaanyag)
Növeli a gyümölcsösséget (hatására nő az acetátészterek mennyisége = gyümölcsösség)
A bor teltebb lesz, jobban kitölti a szájat, és harmonikusabb ízérzetet ad
Stabilizálja a primer aromaanyagokat és a színanyagokat (glükánok és mannoproteinek hatása)
Kevesebb illósav képződik (0,05-0,1 g/literrel)
Tisztább lesz a bor
ÖSSZETÉTELE:
Vitaminok (tiamin, biotin, niacin, Ca-pantotenát, folsav stb.),
aminosavak (arginin is), peptidek, polipeptidek, proteinek, ionos nitrogén,
mikroelemek,
szterolok, telítetlen zsírsavak
oxigénfixáló anyagok,
inaktív élesztősejtfal (méreganyagok lekötése, teltségérzet fokozás)
TÁROLÁS: Száraz, hűvös helyen. Minőség megõrzési idõ: 36 hónap.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!