Előnyei:
- Csökkenti az erjedés során keletkező kénessavlekötő anyagok mennyiségét (kisebb kénessavigény, jobb szabadkénessav-megtartó képesség)
- Komplexebbé teszi a boraromát (több szekunder aromaanyag)
- Növeli a gyümölcsösséget (hatására nő az acetátészterek mennyisége = gyümölcsösség)
- A bor teltebb lesz, jobban kitölti a szájat, és harmonikusabb ízérzetet ad
- Stabilizálja a primer aromaanyagokat és a színanyagokat (glükánok és mannoproteinek hatása)
Kevesebb illósav képződik (0,05-0,1 g/literrel)
- Tisztább lesz a bor
ÖSSZETÉTELE:
- Vitaminok (tiamin, biotin, niacin, Ca-pantotenát, folsav stb.),
- aminosavak (arginin is), peptidek, polipeptidek, proteinek, ionos nitrogén,
- mikroelemek,
- szterolok, telítetlen zsírsavak
- oxigénfixáló anyagok,
- inaktív élesztősejtfal (méreganyagok lekötése, teltségérzet fokozás)
TÁROLÁS: Száraz, hűvös helyen. Minőség megõrzési idõ: 36 hónap.