Tökéletes ajándékozás

Uvavital
Uvavital
425 Ft

Uvavital

Ajánlott koncentráció nem tápanyaghiányos termés esetén a borminőség javítására: 2x, 3x, 4x10 g/hl több lépésben beadagolva a cukorfogyásnak megfelelően. Növekvő dózis = egyre teltebb, kerekebb borok!

MUSTHOZ, CEFRÉHEZ, BORHOZ ADÁS:
Közvetlenül az élesztő előtt 10 g/hl. A beoltandó must, vagy cefre egy részében feloldjuk, és a tétellel alaposan elkeverjük. Az UVAVITAL után egy menetben az élesztőt is a tételhez keverjük.
Ha erjedés közben illat-, vagy szaghiba jelenik meg az erjedendő tételben, adjunk hozzá ismét 10 g/hl UVAVITAL-t. Ha a bort még teltebbé akarjuk tenni 1/3-os cukorfogyásnál is adjunk hozzá 10 g/hl UVAVITAL-t. Az utóerjedési fázisban (20-50 g/l cukortartalom között) szintén 10 g/hl-t adagoljunk az UVAVITAL-ból.
Mennyiség
20 g
Szállítás raktáron lévő termékre
1-3 nap
Szállítás ha rendelhető
2-6 nap
Raktáron
425 Ft
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Részletek

Előnyei:

  • Csökkenti az erjedés során keletkező kénessavlekötő anyagok mennyiségét (kisebb kénessavigény, jobb szabadkénessav-megtartó képesség)
  • Komplexebbé teszi a boraromát (több szekunder aromaanyag)
  • Növeli a gyümölcsösséget (hatására nő az acetátészterek mennyisége = gyümölcsösség)
  • A bor teltebb lesz, jobban kitölti a szájat, és harmonikusabb ízérzetet ad
  • Stabilizálja a primer aromaanyagokat és a színanyagokat (glükánok és mannoproteinek hatása)
    Kevesebb illósav képződik (0,05-0,1 g/literrel)
  • Tisztább lesz a bor

 

ÖSSZETÉTELE:

  • Vitaminok (tiamin, biotin, niacin, Ca-pantotenát, folsav stb.),
  • aminosavak (arginin is), peptidek, polipeptidek, proteinek, ionos nitrogén,
  • mikroelemek,
  • szterolok, telítetlen zsírsavak
  • oxigénfixáló anyagok,
  • inaktív élesztősejtfal (méreganyagok lekötése, teltségérzet fokozás)

 

TÁROLÁS: Száraz, hűvös helyen. Minőség megõrzési idõ: 36 hónap.

Adatok
Tömeg
20 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!