Tökéletes ajándékozás

Uvaferm Danstil A
Uvaferm Danstil A
8 500 Ft

Uvaferm Danstil A

Kedvező árfekvésű kiváló élesztő gyümölcspálinkákhoz, párlatokhoz, borokhoz

DÓZIS: 20 g/hl must/cefre. Penészes rothadt gyümölcs esetén 30 g/hl

MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS: Rehidratáció és akklimatizáció után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a
szárított élesztőt 10 x-es mennyiségű (azaz 500 g élesztő 5 l víz) 35-40 °C (max. 40 °C) hőmérsékletű klórmentes
ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után, ha az élesztő és a beoltandó anyag
hőmérséklet-különbsége 10 °C-nál kisebb, akkor beoltás, ha 10 °C-nál nagyobb, akkor az élesztőt folyamatos
cefrelé bekeveréssel egy vagy két 5 perces lépésben szoktatjuk a hőmérséklet-különbséghez, majd a rehidratált és
akklimatizált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. A rehidratálás és szoktatás teljes ideje nem haladhatja meg a
45 percet. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el!
Mennyiség
0,5 kg
Szállítás raktáron lévő termékre
1-3 nap
Szállítás ha rendelhető
2-6 nap
Raktáron
8 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 170 Ft
Részletek
• Gyümölcscefrék, fehér és vörösborok erjesztéséhez, cukornádszirup, cukormelasz erjesztésére
• Saccharomyces cerevisiae
• Nagy alkohol és cukortoleranciája van
• Batch fermentorban tápanyag-kiegészítéssel 25-32 °C-on 5-6 nap alatt 20 tf% alkoholtartalomig erjesztőképes
• Erjesztési hőmérséklet tartomány: 10-32 °C
• Gyors élesztő, a dominanciája gyorsan kialakul
• Rövid Lag-fázisa van, gyorsan, lendületesen erjeszt
• Alacsony észter- és kozmaolajtermelés
• A kén-dioxid termelése minimális, ezért a párlat SO2 tartalma is igen alacsony
• Szeszerjesztésnél, neutrális alapanyagokból tiszta, neutrális párlatot erjeszt (az illat a szubsztrát fajtájától is függ)
• Habképzése szubsztrátfüggő
• Killer aktív

A vákuumcsomagolt UVAFERM élesztő száraz, hűvös (5-15 °C) helyen tárolva 48 hónapig garantáltan megfelelő aktivitású
marad. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!
Adatok
Tömeg
500 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!