Tökéletes ajándékozás

Uvaferm CM
Uvaferm CM
595 Ft

Uvaferm CM

Csonthéjas és nagy cserzőanyag-tartalmú gyümölcsök erjesztésére

DÓZIS: 20 g/hl must/cefre. Penészes rothadt gyümölcs esetén 30 g/hl

MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS: Rehidratáció és akklimatizáció után. Az optimális élesztőaktivitás
eléréséhez a szárított élesztőt 10 x-es mennyiségű (azaz 20 g élesztő 200 ml víz) 35-40 °C (max. 40 °C)
hőmérsékletű klórmentes ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után, ha
az élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklet-különbsége 10 °C-nál kisebb, akkor beoltás, ha 10 °C-nál
nagyobb, akkor az élesztőt folyamatos cefrelé bekeveréssel egy vagy két 5 perces lépésben szoktatjuk
a hőmérséklet-különbséghez, majd a rehidratált és akklimatizált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk.
A rehidratálás és szoktatás teljes ideje nem haladhatja meg a 45 percet. Az élesztőt az erjesztendő
tételben jól keverjük el!
Mennyiség
20 g
Szállítás raktáron lévő termékre
1-3 nap
Szállítás ha rendelhető
2-6 nap
Raktáron
595 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek
• Saccharomyces cerevisiae
• Alkoholtolerancia: 14 v/v%, megfelelő tápanyag-ellátottság mellett 16 v/v%
• Erjesztési hőmérséklet tartomány: 10-30 °C
• Az Uvaferm CM élesztő 16,8 g cukorból 1 v/v% alkoholt erjeszt
• Alacsony nitrogén-tápanyagigény
• Gyors erjedésindítás, jó végerjedési sebesség
• Nincs H2S és illósavképzés
• Alacsony SO2 képzés, az SO2-t lekötő anyagok (acetaldehid, piroszőlősav, α-ketoglutársav)
termelése szintén kismértékű

A vákuumcsomagolt UVAFERM élesztő száraz, hűvös (5-15 °C) helyen tárolva 48 hónapig garantáltan
megfelelő aktivitású marad. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!
Adatok
Tömeg
20 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!