Tökéletes ajándékozás

Uvaferm 228
Uvaferm 228
13 500 Ft

Uvaferm 228

Aromatikus gyümölcspálinkák és párlatok, fehér borok erjesztésére

DÓZIS: 20-30 g/hl must/cefre. Penészes rothadt gyümölcs esetén 30 g/hl



MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS: Rehidratáció és akklimatizáció után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a
szárított élesztőt 10 x-es mennyiségű (azaz 500 g élesztő 5 l víz) 35-40 °C (max. 40 °C) hőmérsékletű
klórmentes ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után, ha az élesztő és a
beoltandó anyag hőmérséklet-különbsége 10 °C-nál kisebb, akkor beoltás, ha 10 °C-nál nagyobb, akkor az
élesztőt folyamatos cefrelé bekeveréssel egy vagy két 5 perces lépésben szoktatjuk a hőmérséklet-
különbséghez, majd a rehidratált és akklimatizált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. A rehidratálás és
szoktatás teljes ideje nem haladhatja meg a 45 percet. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el!
Mennyiség
0,5 kg
Szállítás raktáron lévő termékre
1-3 nap
Szállítás ha rendelhető
2-6 nap
Rendelhető
13 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 270 Ft
Részletek
Pálinkacefrék erjesztésére kiválóan alkalmas élesztő. Növeli az illatosgyümölcsök
párlatainak fajtajellegét. Az élesztő igen erős aromafelszabadító hatású (β-
glükozidáz aktivitás). Felszabadítja a gyümölcsben cukrokhoz kötött állapotban
található, érzékszervileg inaktív, párlatbaát nem desztillálható aromaanyagokat (pl.
terpénalkoholok), amik ezáltal illataktívváés átdesztillálhatóvá válnak. Így fokozva
a pálinka fajtaaromáját, aromaintenzitását. Ajánlott bogyós gyümölcsök, meggy,
cseresznye (kevésbé habzik), muskotály szőlők, vilmoskörte, birsalma, sárgabarack
(nem teljesen érett) erjesztésére. Illatos, fajtajelleges gyümölcsök párlatainak
gyümölcsre jellemző illat- és ízfokozására.


• Bogyós gyümölcsök (málna, szeder, szamóca, feketeribizli, áfonya, csipke), meggy, cseresznye,
muskotály szőlők, vilmoskörte, birsalma, sárgabarack (teljes érés előtti állapotú)
• Fehér és pezsgőalapborok készítéséhez
• Alkoholtolerancia: 15 v/v%
• Optimális erjesztési hőmérséklet tartomány: 15-20 °C

Az Uvaferm 228 már 6-7 °C foktól erjeszt
• Nem képez habot
• Közepes nitrogén-tápanyagigény. Megfelelő tápanyag-ellátottság mellett kiváló erjedési eredmények.
• Közepes LAG-fázis, moderált erjedési sebesség
• Normál körülmények között nincs H2S termelés
• Alacsony SO2 képzés
• Normál körülmények között jó SO2 tolerancia


A vákuumcsomagolt UVAFERM élesztő száraz, hűvös (5-15 °C) helyen tárolva 48 hónapig garantáltan megfelelő
aktivitású marad. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!
Adatok
Tömeg
500 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!