Pálinkacefrék erjesztésére kiválóan alkalmas élesztő. Növeli az illatosgyümölcsök
párlatainak fajtajellegét. Az élesztő igen erős aromafelszabadító hatású (β-
glükozidáz aktivitás). Felszabadítja a gyümölcsben cukrokhoz kötött állapotban
található, érzékszervileg inaktív, párlatbaát nem desztillálható aromaanyagokat (pl.
terpénalkoholok), amik ezáltal illataktívváés átdesztillálhatóvá válnak. Így fokozva
a pálinka fajtaaromáját, aromaintenzitását. Ajánlott bogyós gyümölcsök, meggy,
cseresznye (kevésbé habzik), muskotály szőlők, vilmoskörte, birsalma, sárgabarack
(nem teljesen érett) erjesztésére. Illatos, fajtajelleges gyümölcsök párlatainak
gyümölcsre jellemző illat- és ízfokozására.
• Bogyós gyümölcsök (málna, szeder, szamóca, feketeribizli, áfonya, csipke), meggy, cseresznye,
muskotály szőlők, vilmoskörte, birsalma, sárgabarack (teljes érés előtti állapotú)
• Fehér és pezsgőalapborok készítéséhez
• Alkoholtolerancia: 15 v/v%
• Optimális erjesztési hőmérséklet tartomány: 15-20 °C
Az Uvaferm 228 már 6-7 °C foktól erjeszt
• Nem képez habot
• Közepes nitrogén-tápanyagigény. Megfelelő tápanyag-ellátottság mellett kiváló erjedési eredmények.
• Közepes LAG-fázis, moderált erjedési sebesség
• Normál körülmények között nincs H2S termelés
• Alacsony SO2 képzés
• Normál körülmények között jó SO2 tolerancia
A vákuumcsomagolt UVAFERM élesztő száraz, hűvös (5-15 °C) helyen tárolva 48 hónapig garantáltan megfelelő
aktivitású marad. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!