Tökéletes ajándékozás

Saccharomices Cer.
Saccharomices Cer.
250 Ft

Saccharomices Cer.

A SACCHAROMYCES CEREVISIAE italipari alkoholos erjesztésre használatos aktív szárított
élesztő, természetből szelektált Saccharomyces cerevisiae. Legalább 15 milliárd élő élesztő sejtet
tartalmaz grammonként.
Ezt az élesztőt a gyors erjedésindításhoz és az erős stressztoleranciára szelektálták. A gyors
erjedésindítás segít megelőzni az élesztős és baktériumos befertőződást és javítja az
alkoholkihozatalt, íz- és illattisztaságot. Az élesztő szennyező vadélesztő (100000 élesztőre
deklaráltan legfeljebb 1 vadélesztő jut) és baktériumtartalma igen alacsony. Az olcsó élesztők
kategóriájában ez a garancia az egészséges, tisztaízű borok és párlatok erjesztésére.

Az élesztőt a legjobb hatékonyság és élesztőminőség elérése érdekében pontosan 15 percig
rehidratáljuk, 10x-es mennyiségű 35-40 °C hőmérsékletű tiszta vízben. Ha a beoltandó anyag
hőmérséklete 25 °C alatt van, az élesztőt oly módon szoktassuk a hideghez, hogy egy lépésben
ne érje 10 °C-nál nagyobb, sokkoló hőmérsékletkülönbség. Beoltási élesztődózis: 20 g/hl
erjesztendő anyag. Penészes, rothadt termés esetén a beoltási dózist emeljük 30 g/hl-re

ERJESZTÉSI TULAJDONSÁGOK: Gyors erjedésindítás, egyenletes maradék cukor nélküli
erjesztés jellemzik. Nem képez habot. Kis mennyiségben képez erjedési melléktermékeket. Tiszta
ízű borokat és párlatot erjeszt.

ERJESZTÉSI HŐMÉRSÉKLET-TARTOMÁNY: 15-34 ºC hőmérséklet-tartományban erjesztőképes.
Mennyiség
20 g
Szállítás raktáron lévő termékre
1-3 nap
Szállítás ha rendelhető
2-6 nap
Raktáron
250 Ft
A vásárlás után járó pontok: 5 Ft
Részletek
TÁROLÁS:
A szárított élesztőt hűvös, száraz, napfénytől védett helyen, fűtő alkalmatosságoktól távol tároljuk a
maximális stabilitás és aktivitás érdekében. Fenti körülmények között tárolva a termék a gyártástól
számított 24 hónapig stabil marad.
Adatok
Tömeg
20 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!