A gyümölcspálinka aromaintenzitásának és - komplexitásának fokozására
A gyümölcscefrét
tartósan és komplex módon védik az oxidációtól (nagy glutation
tartalom, könnyen oxidálódó és aromaoxidációt okozó fenolok lekötése,
nagy mannoprotein tartalom, oxidáció elleni tartós védelem).
DÓZIS: Gyümölcscefrékhez ajánlott dózis: 30 g/hl
ALKALMAZÁS: Az OPTI-MUM WHITE™-ot oldja fel 10 x-es mennyiségű vízben vagy a gyümölcs levében, és ezt
követően azonnal keverje a cefréhez. A cefrével alaposan keverje el.
A becefrézéskor a savazás és az enzimes kezelés után minél előbb kerüljön a gyümölcshöz, még
lehetőleg a fajélesztős beoltás előtt.
- Érdemes több fajta tápsót használni
- Kevesebb, de többszöri adagolás az erjedési (fermentációs) szakaszban
- Pl. 20-30g/hl uvavital élesztő beoltás után majd erjedés közben 20-30g/hl optimum white.